Technologia żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Zbiory
(2)
Forma i typ
Audiobooki
(1)
Książki
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Filia nr 6 centrum multimedialne
(1)
Autor
Biczysko Stanisław (1955- )
(1)
Kuźmiński Michał (1981- )
(1)
Puchalski Czesław
(1)
Zaguła Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Niewidomi
(1)
Temat
Kobieta
(3671)
II wojna światowa (1939-1945)
(2149)
Rodzina
(2126)
Przyjaźń
(2026)
Relacje międzyludzkie
(1906)
Technologia żywności
(-)
Tajemnica
(1844)
Miłość
(1834)
Śledztwo i dochodzenie
(1286)
Zabójstwo
(1105)
Zwierzęta
(972)
Dzieci
(962)
Pisarze polscy
(843)
Magia
(796)
Nastolatki
(782)
Trudne sytuacje życiowe
(747)
Małżeństwo
(737)
Życie codzienne
(736)
Relacja romantyczna
(735)
Żydzi
(730)
Policjanci
(723)
Rodzeństwo
(706)
Sekrety rodzinne
(706)
Uczucia
(691)
Przedsiębiorstwo
(687)
Dziewczęta
(651)
Osoby zaginione
(591)
Zarządzanie
(584)
Przestępczość zorganizowana
(551)
Kultura
(525)
Władcy
(518)
Polacy za granicą
(515)
Wybory życiowe
(504)
Dziennikarze
(501)
Wychowanie w rodzinie
(491)
Filozofia
(479)
Polityka
(465)
Boże Narodzenie
(461)
Matki i córki
(455)
Uprowadzenie
(443)
Uczniowie
(434)
Zemsta
(424)
Arystokracja
(419)
Muzyka rozrywkowa
(409)
Turystyka
(403)
Psy
(401)
Wojsko
(390)
Podróże
(378)
Psychologia
(378)
Seryjni zabójcy
(376)
Lekarze
(372)
Wsie
(368)
Historia
(364)
Język polski
(357)
Koty
(356)
Politycy
(353)
Ludzie a zwierzęta
(351)
Poszukiwania zaginionych
(348)
Matematyka
(342)
Prywatni detektywi
(339)
Chłopcy
(334)
Dziadkowie i wnuki
(331)
Samorealizacja
(322)
Odżywianie
(317)
Walka dobra ze złem
(317)
Młodzież
(312)
Wojna
(311)
Śmierć
(311)
Kucharstwo
(310)
Spisek
(308)
Pisarze
(307)
Marketing
(297)
Wakacje
(296)
Mężczyzna
(293)
Obyczaje i zwyczaje
(293)
Przyroda
(293)
Fizyka
(290)
Ruch oporu
(288)
Polityka międzynarodowa
(286)
Zakochanie
(280)
Aktorzy polscy
(271)
Bibliotekarstwo
(271)
Leczenie
(271)
Religia
(271)
Zjawiska paranormalne
(270)
Holokaust
(264)
Nauka
(263)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(262)
Krainy i światy fikcyjne
(261)
PRL
(261)
Ojcowie i córki
(260)
Prawo
(260)
Język polski (przedmiot szkolny)
(259)
Zabójstwo seryjne
(258)
Socjologia
(257)
Dubbing
(256)
Samotność
(253)
Poeci polscy
(251)
Szlachta
(248)
Marzenia
(246)
Sztuka
(246)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Audiobook
CD
W koszyku
Nagrania dokonano na podstawie wydania książkowego: Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2019.
Kuchnia dla głodnych wiedzy. Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 6 centrum multimedialne
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Czytak (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej