183119
Book
In basket
Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry? To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach… Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne – wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego. Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią. * Jakie pokarmy powodują stany zapalne i depresję? * Jak stres wpływa na brzuch? * Co uszczęśliwia jelita? Na czym polega cukrowy blues? Jak wyeliminować z jadłospisu złodziei szczęścia? Które superprodukty ukoją ciało i duszę? Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy! [nota wydawcy].
Availability:
Filia nr 1
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 234-[239]. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again