183062
Book
In basket
Słynne opactwo w Tyńcu od kuchni - dosłownie i w przenośni. Album, poradnik, książka kucharska i zadziwiająca opowieść o życiu codziennym benedyktynów w jednym! Wspaniałe zdjęcia Zenona Żyburtowicza doskonale wprowadzają w panującą w Tyńcu atmosferę, a anegdotom z życia mnichów towarzyszą przepisy na owiane tajemni­cą i uzdrawiające potrawy i trunki, których próbował nawet Jan Paweł II. Wśród nich m.in. rogale soborowe, karp przeora w śmietanie, powidła medytacyjne i sernik świętej Kingi. [nota wydawcy].
Availability:
Filia nr 4
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 198-[199].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again